تهیه میکروکپسول های حاوی اسانس گل محمدی با استفاده از پلیمرهای اتیل سلولز و اودراجیت

تهیه میکروکپسول های حاوی اسانس گل محمدی با استفاده از پلیمرهای اتیل سلولز و اودراجیت

تهیه میکروکپسول های حاوی اسانس گل محمدی با استفاده از پلیمرهای اتیل سلولز و اودراجیت

اسانس ها به دلیل دارا بودن عطر و طعم های مشخص و علاوه بر آن دارا بودن طیف گسترده ای از خواص بیولوژیکی، از جمله، خواص آنتی اکسیدانی، ضدقارچی، آنتی باکتریال و حتی ضد توموری به طور گسترده ای در صنایع دارویی، عطرسازی، ارایشی، بهداشتی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که این ترکیبات ساختارهای بسیار ظریفی دارند عمدتاً در برابر شرایط محیطی، ناپایدار بوده و کارایی اصلی خود را از دست می دهند به همین دلیل تحقیقات و فناوری های جدیدی به منظور افزایش پایداری و ماندگاری اسانس ها (بهبود کارایی با حفظ ماهیت) و متناسب با آن، گسترده نمودن کاربرد اسانس ها، انجام پذیرفته است که فناوری انکپسوله نمودن در سیستم های مختلف کلوئیدی، مانند میکروکپسول، میکروسفر، نانوامولسیون و غیره از مهم ترین آنهاست.

در این پژوهش میکروکپسولاسیون اسانس گل محمدی به منظور کاهش فراریت، افزایش ماندگاری، سهولت نگهداری، حمل و نقل و غیره مورد توجه قرار گرفته است. میکروکپسول ها با روش امولسیون سازی با تکنیک تبخیر حلال و با استفاده از پلیمرهای مختلف که به عنوان دیواره در ساخت میکروکپسول ها نقش اساسی دارند تهیه شدند. پلیمرهای اتیل سلولز و اودراجیت با نسبت های مختلف به عنوان ماده دیواره انتخاب شدند. تأثیرات سه متغیر: غلظت پلیمر، مقدار امولسیفایر و نوع غیر حلال در راندمان این فرایند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اودراجیت، پلیمر مناسب تری برای انکپسولاسیون اسانس با استفاده از تکنیک امولسیون- تبخیر حلال می باشد. همچنین با توجه به نتایج حاصل، نوع پلیمر مورد استفاده، درصد حلال، نوع غیر حلال و درصد آن، امولسیفایر و سرعت هم زدن از جمله عواملی هستند که بر روی محصور سازی اسانس و رفتار رهایشی آن تأثیر می گذارند.

بهترین نتایج برای فرمولاسیون به صورت درصد پلیمر اودراجیت: 5%، نسبت حلال به غیر حلال: 5/1:2 و درصد عامل پایدار کننده 1% به دست آمد. ماکزیمم بازدهی برای فرمولاسیون 7/76% و میزان بارگیری اسانس %11_ 9 می باشد. همچنین نتایج مطالعات رهایشی نشان می دهد که میزان رهایش در محیط اسیدی، 69/13% و در شرایط قلیایی 94/38% می باشد و جمع کل رهایش در 4 ساعت حدود 635/52% می باشد.

تهیه میکروکپسول های حاوی اسانس گل محمدی با استفاده از پلیمرهای اتیل سلولز و اودراجیت (L100 RT.Coat)
سال انتشار: 1393
محل انتشار: چهارمین همایش ملی کاربردهای شیمی در فناوری های نوین

مریم نیکوحرف مینو – دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، ایران- آزمایشگاه همکار آزما نانو سیستم، منطقه اقتصادی سفلچگان، قم، ایران طیبه تولیت – دانشکده داروسازی، بخش داروسازی صنعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران غلامرضا نجفی – دانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، ایران مریم اخباری – پژوهشکده اسانس های طبیعی، دانشگاه کاشان، ایران

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

دسته بندی

محبوب ترین مقاله ها

مدیرعامل تیپیکو با صدور پیامی، شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی را تسلیت گفت
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دکتر عقیل آرین‌نژاد، مدیرعامل تیپیکو با صدور پیامی، شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشور ...

مجمع عمومی عادی سالانه شرکت دارویی ره‌آورد تامین  منتهی‌ به‌ ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲ ، روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

 مجمع عمومی عادی سالانه شرکت دارویی ره‌آورد تامین (منتهی‌ به‌ ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۲)، روز سه‌شنبه ۱۸ ...

بازدید مدیر عامل تامین اجتماعی از غرفه ره آورد تامین در اکسپو 2024
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

میر هاشم موسوی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی امروز از غرفه‌های هلدینگ دارویی تیپیکو مستقر در ...

جلسه تودیع مدیر حسابرسی داخلی
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

مراسم قدردانی از مدیر حسابرسی داخلی در جلسه هیئت مدیره شرکت دانش بنیان دارویی ره آورد ...

مراسم تقدیر از پرسنل کارخانه
۲۸ فروردین ۱۴۰۳

متن خبری برای مراسم تقدیر از پرسنل در 27 فروردین ماه آیین تجلیل و تقدیر از ...

سال ١۴٠٣ سال تاریخ سازی مجموعه تیپیکو خواهد بود
۳ فروردین ۱۴۰۳

بسم الله الرحمن الرحیم «یا مقلب القلوب و الابصار؛ یا مدبر اللیل و النهار؛ یا محول ...

برچسب ها

error: محتوای محافظت شده